Teno Arctic Sky kalastuskilpailu

Osallistu kauden 2020 Tenon kalastuskilpailuun!

Kaikille avoin ja maksuton Teno Arctic Sky kalastuskilpailu järjestetään ajanjaksolla 10.6. - 10.8.2020.  Kilpailupaikkana Tenojoki, Utsjoen kirkonkylän ja Vetsikon kalastusvyöhykkeet. Ilmoita saalis Hotel Utsjoen vastaanottoon 12 h saalistushetkestä. Voit tutustua kilpailun sääntöihin  ja ladata osallistumislomakkeen alta.

 

VOITA Hotel Utsjoen ja tunturimajan lahjakortteja! 

Tällä hetkellä suurin ilmoitettu lohi painaa 15,2 kg.

Kilpailuaikaa jäljellä lähes kuukausi!

Teno Arctic Sky kalastuskisan kärjessä tällä hetkellä Teemu Timonen. Lohen paino 15.2 kg.

Lohiveneitä_Tenon_rannalla.jpg

Kalastuselämyksiä Utsjoella

Utsjoen kunta tunnetaan loistavista kalastusmahdollisuuksista. Utsjoen alueen puhtaat jokien ja tunturijärvien vedet, moni -puolinen kalasto ja rauhaisa luonto sekä Jäämeren läheisyys tarjoavat elämyksiä niin talvella kuin kesällä. Utsjoella kohtaavat kaksi tärkeää kalastuksesta tunnettua jokea, Tenojoki ja Utsjoki. Hotel Utsjoki sijaitsee Utsjoen rantatöyräällä, joten laskeutuminen kävellen töyräältä rantaan johtaa hyville kalastuspaikoille. Lohesta tunnettu Tenojoki virtaa hotellin läheisyydessä, vain muutaman sadan metrin päässä.

Tenojoki virtaa Suomen ja Norjan välisenä rajajokena Karigasniemeltä Nuorgamiin noin 155 km matkan. Nuorgamista Tenovuonoon eli Jäämerelle, Teno on kokonaan Norjan puolella. Kaunis ja taianomainen Tenojoki virtaa rauhallisesti tuntureiden ympäröimässä laaksossa. Suomen kauneimmaksi reitiksi kutsuttu tie Utsjoelta Karigasniemeen myötäilee joen vartta.

Yhteensä noin 250 km pituinen Tenojoki tunnetaan Euroopan suurimpana ja tuottoisimpana luonnontilaisena lohijokena. Ja se on myös maailman monimuotoisin lohijoki, jossa esiintyy 30 erilaista lohikantaa. Suurin osa Tenojoen lohista vaeltaa Atlantin valtameressä yhdestä neljään vuotta ennen paluuta kutemaan synnyinjokeensa. Utsjoki puolestaan on Tenojoen suurin sivujoki, ja joka tarjoaa hyviä kalastusapajia sekin.

Vuosittain Tenojoessa järjestetään kaksi perinteistä soutukalastuskilpailua. Utsjoelta noin 30 km yläjuoksulle päin, Outakoskella kisataan aina juhannuksen jälkeen seuraavana viikonloppuna. Utsjoella Onnelan törmällä järjestetään heinäkuun alussa Lohirieha, jossa selvitetään Tenon Lohikuningas. Lohen kalastuksen lisäksi tarjolla on muutakin oheisohjelmaa. Näissä molemmissa kilpailuissa on mukana 50 – 100 venettä. Se on matkailijalle näkemisen arvoinen tapahtuma, kun kilpailuun osallistuvat veneet lähtevät rannasta liikkeelle. Vuoden 2020 Lohiriehaa ei järjestetty korona- epidemian vuoksi.

Kalastus Utsjoella

Utsjoki on suosittu perhoskalastajien ja heittokalastajien piirissä. Luontaiseen kalastoon kuuluu merilohi, taimen, harjus ja siika. Utsjoen kalastuslupia myy Utsjoen luontotupa ja Luontokeskus Siida, Inarissa. Myös Hotel Utsjoki välittää kalastuslupia rajoitetusti. Kalastusaika on 1.7. - 20.8.

Hotel Utsjoki välittää rajoitetun määrän päiväkohtaisia kalastuslupa pääasiassa hotellin omille asukkaille Utsjokeen hotellin rantaosuudelle. Luvan hinta on 15 € / kpl / vrk. 

Tuotto käytetään Utsjoen seurakunnan nuorisotyöhön.

 

Huomioithan, että kalastus ei ole sallittua sunnuntaina klo 19 alkaen maanantai-iltaan klo 19 saakka.

 

Hotel Utsjoki välittää myös paikallisia kalastusoppaita mukaan joelle. Kysy lisää hotellin vastaanotosta.  

Kalastus Jäämerellä

Jäämeri tarjoaa eksoottisia kalastusvaihtoehtoja sekä kesällä että talvella. Saaliina on mahdollista saada esimerkiksi turskaa, seitiä ja kuningasrapua. 

 

Monelle on yllätys Jäämeren läheisyys. Utsjoelta on vain noin 80 km eli reilun tunnin ajomatka Jäämeren rantaa. Rajan ylitys Norjan puolelle on vaivatonta.

 

Kalastukseen Jäämerellä ei tarvita mitään erityisiä lupia. Omatoiminen kalastus on maksutonta.

Kalastus Tenojoella

Lohen lisäksi Tenojoesta saa mm. taimenta, harjusta ja nieriää. Tenojoen kalastuslupien määrä on rajoitettu ja kalastusaika on 10.6. – 10.8. välisen ajan.

 

Kalastusmatkailijoille kalastuslupia on saatavilla rantakalastukseen tai venekalastukseen Suomen ja Norjan lupakaupoista www.tenonkalaluvat.fi ja https://tana.lakseelv.no/welcome.php.

Kalastusmatkailijoiden kalastusmahdollisuudet Tenojoessa ovat seuraavat:

Rantakalastuslupa on voimassa klo 19 alkaen seuraavaan päivään klo 19 saakka. Ajalla klo 24 – 07 rantakalastus ei ole sallittu.

Kalastusmatkailija voi harrastaa myös venekalastusta. Venekalastuksen lupavuorokausi alkaa klo 19 ja päättyy seuraavan vuorokauden klo 19 mennessä. Venekalastuksessa turisteille on veneessä oltava paikallinen soutaja mukana klo 19 – 07 välisenä aikana. Huomioitavaa on, että kalastus kaikkialla Tenojoessa on kielletty aina sunnuntaina klo 19 alkaen maanantai-iltaan klo 19 saakka.

 

Lisää kalastukseen liittyvistä Ely-keskuksen säännöistä ja lupahinnoista voit lukea tästä.

Tenojoen kalastukseen liittyy aikojen kuluessa muodostuneita käytäntöjä ja herrasmiessääntöjä. Näitä kannattaa selvittää paikallisten soutajien kanssa.

Hotel Utsjoki välittää paikallisia kalastusoppaita ja heidän palvelujaan alkaen 3 h / 160 €. Opas noutaa sinut hotellilta, järjestää veneen ja soutaa. Hinta sisältää välineet sekä pelastusliivit. Kalastuksen seuraaminen veneessä paikallisen soutaja-kalastajan kanssa on myös mahdollista. Kysy lisää hotellin vastaanotosta.

Kalastus Utsjoen tuntureilla

Utsjoelle saavuttaessa maasto on loivasti kumpuilevaa tunturikoivun peittämää ylänköä, mikä muuttuu puuttomiksi avotuntureiksi Tenojoen varressa. Näillä tuntureilla odottavat lukuisat kirkkaat vesialueet, joissa taimen, harjus, rautu, siika, hauki ja ahven odottavat kalastajia. Osa näistä vesistöistä on lähellä teitä, osa päiväretken päässä tai pidempien patikkareissujen takana. Talvella järville pääsee pilkkikalastamaan hiihtäen tai moottorikelkalla. Utsjoen kunnan kalastuslupa-alueisiin kuuluu lukuisia tunturijärvi, -lampi ja -jokivesiä.

Hotel Utsjoki välittää paikallisia kalastukseen perehtyneitä opashenkilöitä, jotka vievät sinut erämaahan ja tutustuttaa paikallisiin vesistöihin niin kesällä kuin talvella, ja myös kalastusmatkalle Norjan puolelle. Eikä pidä unohtaa talvella opastettuja pilkkireissuja tunturijärville.

Hotel Utsjoen kalastus- ja kuningasrapusafarit

Hotel Utsjoki järjestää huikeita kalastus- ja kuningasrapu- safareita Jäämerelle, Norjan puolelle. Hotelli varaa sinulle safariajan ammattikalastajan alukseen, johon mahtuu kerrallaan noin kymmenkunta osallistujaa. Kalastaja vie sinut tuntureilla reunustavien Jäämeren maisemiin ja voit seurata jännittävää kuningasrapukalastusta sekä lisäksi itse kalastaa hänen välineillään ja opastuksellaan turskaa. Onnekas saattaa nähdä myös valaiden leikkiä meressä.

 

Lopuksi satamassa nautitaan vastapyydetyistä kuningasravuista valmistettuja maukkaita annoksia. Safarin pituus on 4 – 5 tuntia ja sisältää vaatetuksen, välineet ja rapuvälipalan. Halutessasi voit varata myös kokonaisen illallisen viineineen. Kalastaja ja henkilökunta puhuvat norjan lisäksi englantia. Kalastus- ja rapusafarit ovat ympärivuotisia.

 

Kysy lisää Hotel Utsjoen vastaanotosta, myös yhdistetyistä golf- ja kuningasrapukalastusohjelmista (lue lisää tästä)

Hotel Utsjoki

Luossatie 4, 99980 UTSJOKI, Finland       

Bookings & inquiries: +358 40 580 1770, groups & marketing: +358 40 418 1462      

hotel@hotelutsjoki.fi

Company ID 2962231-3

Suunnittelutoimisto Tammikuu Oy  Proudly created with Wix.com