top of page

TULE & KOE UTSJOKI

KALASTUS
 

 Poikkeustilanteessa kesällä 2022 lohenkalastus on Tenojoen vesistössä kiellettyä.

Muiden kalalajien kalastus on mahdollista. Lisätietoa kalastusrajoituksista löydät täältä.

Normaalioloissa Utsjoen kunta tunnetaan loistavista kalastusmahdollisuuksista.

Tenojoki sivujokineen, puhtaat tunturijärvien vedet, monipuolinen kalasto ja rauhaisa luonto sekä

Jäämeren läheisyys tarjoavat elämyksiä niin talvella kuin kesällä.

361 kilometriä pitkä Teno on Suomen ja Norjan välinen rajajoki, joka on kerryttänyt mainettaan maailmalla lohijokena.  Tenojoki on Europan suurin ja tuottoisin luonnontilainen lohijoki, joka laskee Jäämereen.

Lohen lisäksi joessa tavataan runsaasti taimenta ja harjusta. Utsjoki, jonka rantatörmällä Hotellimme sijaitsee, on yksi Tenon suurimmista sivujoista. Loistavat vapakalastuspaikat näkyvät jo Hotellin ikkunasta, vain muutamien kymmenien metrien päässä!

Osakaskunnan kalastuslupia myynnissä Hotellilla!

PATIKOINTI
 

Utsjoki ympäristöineen sekä Pohjois-Norja tarjoavat lukuisia mielenkiintoisia luontokohteita ja nähtävyyksiä. Utsjokilaakso on valittu erääksi Suomen kansallismaisemista, ja se on yksi valtakunnallisesti arvokkaista maisema-alueista Suomessa. ​Kalastusmahdollisuuksista tunnetut Utsjoki ja Tenojoki jokimaisemineen ovat myös vaikuttavia nähtävyyksiä ja luontokohteita eri vuodenaikoina.

 

UTSJOEN KULTTUURI
 

Saamelaiset ovat ainoa Euroopan Unionin alueen alkuperäiskansa. Saamelaisten kotiseutualuetta ovat Luoteis-Venäjä, Suomen ja Ruotsin Lappi sekä Pohjois-Norja. Utsjoki on Suomen ainoa saamelaisenemmistöinen kunta. Saamelainen kulttuuri viehättää ja ilahduttaa Utsjoella joka päivä. Kulttuuri näkyy pukeutumisessa, käsitöissä sekä muun muassa perinteisissä ammateissa, kuten poronhoidossa. Utsjoella raikaa pohjoissaame minne tahansa meneekin.

REVONTULET
 

Revontulet ovat yksi maailman kiehtovimmista luonnon ilmiöistä! Utsjoki on yksi revontulirikkaimmista paikkakunnista Pohjois-Lapissa. Revontulikausi on pitkä, alkaen elokuun lopusta kestäen aina huhtikuun loppuun asti.  Revontulia voi nähdä yli 200 päivänä vuodessa.

 

GOLF
 

Bongaa yksi Euroopan pohjoisimmista golfkentistä vain runsaan tunnin ajomatkan päässä Utsjoesta; 

Varanger Golf Club!

METSÄSTYS
 

Metsästys tunturikoivikoissa tai puuttomilla alueilla Utsjoella on erilaista kuin metsäisillä seuduilla. Unohtumattomia metsästyskokemuksia voi kertyä Utsjoella riekon, jäniksen, hirven, pienpetojen ja vesilintujen parissa. Pienriistan metsästys on mahdollista myös ulkopaikkakuntalaisille metsästysaikojen ja -lupien puitteissa.

Pilkkimistä kevättalven auringossa
Veneet Tenolla
Kuluneina vuosina järjestetty Lohirieha on kalastuskilpailu
Ruuhkaa joella
Tenoturinat
Kuningasrapuja Jäämerellä
Tenojoki
Luontopolku
Viivi ja Manu
Patikointiretki
Puhtaat luonnonvedet
lapinpuku
Utsjoen kirkko
Revontulten loistoa
Riekko
Koira
Koira ja saalis
Lyöntipaikka
Greeni
klubi ja tuloskortti
Väylä nro 1
bottom of page