TULE & KOE UTSJOKI

KALASTUS
 

Utsjoen kunta tunnetaan loistavista kalastusmahdollisuuksista. Utsjoen alueen puhtaat jokien ja tunturijärvien vedet, monipuolinen kalasto ja rauhaisa luonto sekä Jäämeren läheisyys tarjoavat elämyksiä niin talvella kuin kesällä. Utsjoella kohtaavat kaksi tärkeää kalastuksesta tunnettua jokea, Tenojoki ja Utsjoki. Hotel Utsjoki sijaitsee Utsjoen rantatöyräällä, joten laskeutuminen kävellen töyräältä rantaan johtaa hyville kalastuspaikoille. Lohesta tunnettu Tenojoki virtaa hotellin läheisyydessä, vain muutaman sadan metrin päässä.

 

PATIKOINTI
 

Utsjoki ympäristöineen ja Pohjois-Norja tarjoavat lukuisia mielenkiintoisia luontokohteita ja nähtävyyksiä. Utsjokilaakso on valittu erääksi Suomen kansallismaisemista, ja se on yksi valtakunnallisesti arvokkaista maisema-alueista Suomessa. ​Kalastusmahdollisuuksista tunnetut Utsjoki ja Tenojoki jokimaisemineen ovat myös vaikuttavia nähtävyyksiä ja luontokohteita eri vuodenaikoina.

 

UTSJOEN KULTTUURI
 

Saamelaiset ovat ainoa Euroopan Unionin alueen alkuperäiskansa. Saamelaisten kotiseutualuetta ovat Luoteis-Venäjä, Suomen ja Ruotsin Lappi sekä Pohjois-Norja. Utsjoki on ainoa saamelaisenemmistöinen kunta ja kuulet saamen kieltä kaikkialla. Perinteistä saamen pukua pidetään juhlissa ja tapahtumissa. Saamelaisten historiasta kertovat Utsjoen kirkon läheisyydessä sijaitsevat kirkkotuvat.

REVONTULET
 

Maailman kiehtovimpia luonnon ilmiöitä ovat revontulet. Utsjoki on yksi revontulirikkaimmista paikkakunnista Pohjois-Lapissa. Revontulikausi on pitkä alkaen elokuun lopusta ja se kestää aina huhtikuun loppuun asti.  Revontulinäytöksiä siis yhteensä yli 200 päivää vuodessa.

 

GOLF
 

Bongaa yksi Euroopan pohjoisimmista golfkentistä vain runsaan tunnin ajomatkan päässä Utsjoesta; 

Varanger Golf Club!

METSÄSTYS
 

Metsästys tunturikoivikoissa tai puuttomilla alueilla Utsjoella on erilaista kuin metsäisillä seuduilla. Unohtumattomia metsästyskokemuksia voi kertyä Utsjoella riekon, jäniksen, hirven, pienpetojen ja vesilintujen parissa. Pienriistan metsästys on mahdollista myös ulkopaikkakuntalaisille metsästysaikojen ja -lupien puitteissa.

© 2023 by Hotel Utsjoki. Proudly created with Wix.com