TULE & KOE UTSJOKI

KALASTUS
 

 Poikkeustilanteessa kesällä 2021 lohenkalastus on Tenojoen vesistössä kiellettyä.

Muiden kalalajien kalastus on mahdollista.

Lisätietoa kalastusrajoituksista löydät täältä.

Normaalioloissa Utsjoen kunta tunnetaan loistavista kalastusmahdollisuuksista.

Utsjoen alueen puhtaat jokien ja tunturijärvien vedet, monipuolinen kalasto ja rauhaisa luonto sekä

Jäämeren läheisyys tarjoavat elämyksiä niin talvella kuin kesällä.

Utsjoella kohtaavat kaksi tärkeää kalastuksesta tunnettua jokea, Tenojoki ja Utsjoki.

Tenojoki on 361 km pitkä ja maailmalla erittäin tunnettu lohenkalastuksesta . Tenojoki on Europan suurin ja tuottoisin luonnontilainen lohijoki, joka laskee Jäämereen. Lohen lisäksi joesta saa taimenta ja harjusta.

Tenojoki on samalla rajajoki Norjan ja Suomen välillä. 

Hotel Utsjoki sijaitsee Utsjoen rantatöyräällä. Kun kävelet vain 50 metriä töyräältä alas, tule Utsjoen rantaan hyville kalastuspaikoille. Utsjoki laskee Tenojokeen ja lohi puolestaan nousee Utsjokeen.

Joesta saa lohen lisäksi taimenta ja harjusta. 

PATIKOINTI
 

Utsjoki ympäristöineen ja Pohjois-Norja tarjoavat lukuisia mielenkiintoisia luontokohteita ja nähtävyyksiä. Utsjokilaakso on valittu erääksi Suomen kansallismaisemista, ja se on yksi valtakunnallisesti arvokkaista maisema-alueista Suomessa. ​Kalastusmahdollisuuksista tunnetut Utsjoki ja Tenojoki jokimaisemineen ovat myös vaikuttavia nähtävyyksiä ja luontokohteita eri vuodenaikoina.

 

UTSJOEN KULTTUURI
 

Saamelaiset ovat ainoa Euroopan Unionin alueen alkuperäiskansa. Saamelaisten kotiseutualuetta ovat Luoteis-Venäjä, Suomen ja Ruotsin Lappi sekä Pohjois-Norja. Utsjoki on ainoa saamelaisenemmistöinen kunta ja kuulet saamen kieltä kaikkialla. Perinteistä saamen pukua pidetään juhlissa ja tapahtumissa. Saamelaisten historiasta kertovat Utsjoen kirkon läheisyydessä sijaitsevat kirkkotuvat.

REVONTULET
 

Maailman kiehtovimpia luonnon ilmiöitä ovat revontulet. Utsjoki on yksi revontulirikkaimmista paikkakunnista Pohjois-Lapissa. Revontulikausi on pitkä alkaen elokuun lopusta ja se kestää aina huhtikuun loppuun asti.  Revontulia voi nähdä yli 200 päivänä vuodessa.

 

GOLF
 

Bongaa yksi Euroopan pohjoisimmista golfkentistä vain runsaan tunnin ajomatkan päässä Utsjoesta; 

Varanger Golf Club!

METSÄSTYS
 

Metsästys tunturikoivikoissa tai puuttomilla alueilla Utsjoella on erilaista kuin metsäisillä seuduilla. Unohtumattomia metsästyskokemuksia voi kertyä Utsjoella riekon, jäniksen, hirven, pienpetojen ja vesilintujen parissa. Pienriistan metsästys on mahdollista myös ulkopaikkakuntalaisille metsästysaikojen ja -lupien puitteissa.