top of page
Kuningasrapuja aluksessa.jpg
Kalastus Jäämerellä

Ympärivuoden

Hotel Utsjoki järjestää huikeita kalastus- ja kuningasrapu- safareita Jäämerelle, Norjan puolelle. Hotelli varaa sinulle safariajan ammattikalastajan alukseen, johon mahtuu kerrallaan noin kymmenkunta osallistujaa. Kalastaja vie sinut tuntureilla reunustavien Jäämeren maisemiin ja voit seurata jännittävää kuningasrapukalastusta sekä lisäksi itse kalastaa hänen välineillään ja opastuksellaan turskaa. Onnekas saattaa nähdä myös valaiden leikkiä meressä.

 

Lopuksi satamassa nautitaan vastapyydetyistä kuningasravuista valmistettuja maukkaita annoksia. Safarin pituus on 4 – 5 tuntia ja sisältää vaatetuksen, välineet ja rapuvälipalan. Halutessasi voit varata myös kokonaisen illallisen viineineen. Kalastaja ja henkilökunta puhuvat norjan lisäksi englantia. Kalastus- ja rapusafarit ovat ympärivuotisia.

KotaCollektive tenon veneet.jpg
Kalastus Tenolla

15/6 - 31/7/2022

Vapakalastus Tenolla on mahdollista tänä vuonna kesäkuun 15 päivästä heinäkuun 31 päivään. Kalastaminen on sallittua klo 8.00–23.00 välisenä aikana. Poikkeuksena viikoittainen rauhoitusaika, joka on voimassa joka sunnuntaista klo 19:stä maanantaihin klo 19:ään saakka. Kalastus veneestä ja veneellä ei ole sallittua. Rantakalastus yhdellä vavalla korkeintaan luokan #6 perhokalastusvälineitä ilman kohoa tai heittopainoa käyttäen sen sijaan on sallittua (alle 16-vuotiaalla myös kohon käyttö on sallittua). Putkiperhoilla tai painotetuilla perhoilla ei saa kalastaa Tenolla. Peruke saa olla maksimissaan 0,20 mm ja koukun maksimikoko on 10. Siiman on oltava kelluvaa, koukun 1-haarainen ja nostovälineenä toimii haavi. Lohen ja merinieriän pyynti on poikkeuksellisesti tänäkin vuonna kiellettyä. Lisätietoja Tenolla kalastuksesta osoitteesta www.tenonkalatalousalue.fi.

Kalastaaksesi Tenolla ja sen sivujoilla kaikki 18–64-vuotiaat tarvitsevat voimassaolevan kalastonhoitomaksun. Tenolle tarvitset lisäksi rantakalastusluvan, jonka voit ostaa Suomen tai Norjan lupakaupoista www.tenonkalaluvat.fi ja https://tana.lakseelv.no/welcome.php.

KotaCollektive pilkki.jpg
Kalastus tunturijärvillä

Ympärivuoden

Kun saavut etelästä kohti Utsjokea maasto muuttuu loivasti kumpuilevaksi tunturikoivun peittämäksi ylängöksi. Tenojoen varteen tultaessa maasto muuttuu puuttomaksi avotunturiksi. Nämä kummut kätkevät taakseen lukuisan määrän kalastettavia vesialueita, missä on useita kalalajeja kuten rautua, harjusta, siikaa, haukea ja taimenta.

Erämaa-alueella saa onkia ja pilkkiä ilman lupaa lukuun ottamatta erityisiä hoitovesiä, kuten Nuorgamin Skaidijärveä, jossa voi onkia Utsjoen virkistyskalastusluvalla 1574. Muuta kalastusta kuin onkimista ja pilkkimistä (pl. erityisalueet, joissa myös näihin tarvitsee luvan) varten 18–64-vuotiaan on suoritettava kalastuksenhoitomaksu ja ostettava asiaankuuluva kalastuslupa.

Utsjoki.jpg
Kalastus Utsjoessa

01/07 - 31/8/2022

Utsjoen pääuoma on Tenojoen tärkeimpiä isoja sivujokia. Joki virtaa usean suurehkon järven ja lompolon läpi. Utsjoki on tärkeä lisääntymisjoki Jäämeren lohelle. Lohikannan turvaaminen ja kasvattaminen perustuu riittävään kutukantaan ja kiintiöityyn kalastuslupien määrään. 

 

 Utsjoen vesistöissä saa kalastaa kesäkuun 1 päivästä aina elokuun 31 päivään saakka. Poikkeuksena viikkorauhoitukset sunnuntaista kello 19:stä maanantaihin klo 19:ään saakka. Kalastaa saa vavalla ja vieheellä, jossa on vain yksi kolmihaarainen TAI kolme yksihaaraista koukkua, joiden väkäset on painettu kasaan. Muistathan ettei veneestä saa kalastaa eikä syöttinä saa käyttää katkarapua, kalaa eikä matoa! Jos onni potkaisee ja kala tarttuu, saa sen nostaa vain haavilla. Lohet on vapautettava viipymättä – elävänä tai kuolleena.

Luontaiseen kalastoon kuuluu merilohi, taimen, harjus ja siika. 

Utsjoessa kalastukseen vaaditaan kalastonhoitomaksu 18-64 vuotiaalta sekä osakaskunnan vuorokausilupa.

Osakaskunnan kalastuslupia myynnissä Hotellilla hintaan 20€/vrk!

bottom of page