top of page
Kuva 1.jpg
Ellin polku

Ellin polku on pituudeltaan 3,8 km ja sen lähtöpaikka on 2 km päässä Utsjoelta Karigasniemen suuntaan. Reitti on helppokulkuinen ja matkan varrella on päiväkota ja tulipaikka. Reitti palaa lähtöpaikalle samaa reittiä.

Kuva 4.jpg
Pitkät retkeilyreitit

Utsjoen pidemmät retkeilyreitit ovat 25 km ja 35 km pituisia. Luontotuvan pihapiiristä alkaa Paistunturin erämaaalueella kulkeva Utsjoen retkeilyreitti. Eteläinen päätepiste on Mantojärven kirkolla. Reitin varrella huiputetaan korkein tunturi Roavveoaivi (466 m), josta avautuu upeat maisemat Norjan puolella näkyvään Rastigaisa-tunturiin. Reitti on mahdollista kulkea myös rengasreittinä, kun lisäät 10 km polkuosuuden. Tällöin reitti alkaa ja päättyy luontotuvalle. Kuljet Utsjoen retkeilyreitin lisäksi 10 km polkuosuuden, joka yhdistää Mantojärven ja Utsjoen. 

Karttalinkki reiteille.

Kuva 3.jpg
Kalkujoenlammen polku

Kalkujoenlammen polku on pituudeltaan 5,9 km. Reitti alkaa Utsjoen luontotuvalta. Alkuosa on jyrkkää kivistä nousua, mutta muuttuu helpommaksi 

tunturiylängöksi. Reitti päättyy urheilukentän laidalle tai vaihtoehtoisesti takaisin luontotuvalle pururataa ja jalkakäytävää pitkin.

Kuva 2.jpg
Kevon retkeilyreitti

Vaativampaan vaellusnälkään Utsjoki tarjoaa Kevon luonnonpuiston reittejä. Siellä voit kokea Lapin luonnon jylhimmillään. Kevon retkeilyreitti on 63 km:n pituinen. Reitti kulkee välillä kanjonin pohjalla ja välillä ylhäällä ylängöllä. Reitillä ylitetään Kevojoki kolme kertaa. Matkalla nähdään myös kaunis luontonähtävyys Fiellun putous. 

Tutustu lisää Kevon luonnonpuiston reitteihin.

Kuva 5.jpg
Arktinen Aikavaellus

Reitti kulkee Utsjoen keskustasta Paistunturin erämaahan saakka, yhteensä 14 km. Arktisen Aikavaelluspolun varrella kulkija tutustuu maailmankaikkeuden historiaan 13,8 miljardin vuoden ajalta. Polun yksi kilometri vastaa yhtä miljardia vuotta kosmista aikaa. Polun varrelle on ripoteltu 15 infotaulua, jotka kertovat maailman luonnontieteellisen tarinan.  

Tutustu reittiin ja lue lisää:

http://aikavaellus.fi/fi/reitit/utsjoki/

Kuva 6.jpg
Kuivin reitti

Kevon luonnonpuistossa on tarjolla myös 83,5 km pituinen Kuivin reitti. Reitti kulkee osin Kevon reittiä, mutta haarautuu Rutkajärven kohdalla. Kuivin reitti kulkee tunturialueella Paistunturin erämaassa. Matkan varrella on useita autiotupia, joissa on mahdollista levätä ja yöpyä.

Tutustu Kevon luonnonpuiston reitteihin.

bottom of page