top of page
Väylä nro 1.jpg
Bongaa yksi maailman
pohjoisimmista golfkentistä

Lappi yllättää golffarit! Kesäretkelle Suomen pohjoisimpaan kuntaan Utsjoelle kannattaa ehdottomasti yhdistää golfpeli maailman pohjoisimmalle golfkentälle, Varanger Golf Klubille. Vain runsaan tunnin ajomatkan päässä Utsjoesta löytyy tämä yhdeksänreikäinen golfkenttä Jäämeren rannalla, Norjan puolelta. Varangerin golfkenttä sijaitsee muutaman sadan metrin päässä E75 – tiestä Varangerin vuonon rannalla.

klubi ja tuloskortti.jpg
Varanger Golfklubb

Golfvirran vaikutuksesta maailman pohjoisin Varangerin golfkenttä pysyy pelattavissa pitkän aikaa, aina varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn saakka.  Lyöntipaikat ja greenit ovat tekonurmea ja takaavat tasalaatuiset olosuhteet joka väylälle. Vihreät vaivaiskoivut väylien reunoilla ja sievät kukkaistutukset lyöntipaikoilla tekevät kentästä viehättävän. 

Kentällä on pieni klubirakennus, jossa suoritetaan pelimaksut. Mikäli henkilökuntaa ei ole paikalla, pelaaminen kyllä onnistuu. Kannattaa varata käteistä rahaa pelimaksun suorittamiseen ja jättämiseen pieneen postilaatikkoon.

Lyöntipaikka.jpg
Elämyksiä Jäämerellä

Varangerin golfkentän kaunein ja ehkä samalla haastavin väylä on ykkösväylä, lähes 300-metrinen par 4. Se kaartuu hieman vasemmalle ja pieni greeni odottaa ylempänä. Kenttä on suunniteltu tunturin reunalle tasaiselle alueelle, missä korkeuseroja ei juurikaan ole. Lyhyehköt väylät tekevät kentästä mukavan leppoisan. 

Ja vaikka mailasi jäivät kotiin, ei hätää. Kysy välineitä lainaksi Hotel Utsjoen vastaanotosta.

Hotellin henkilökunta voi varata sinulle lähtöjana Varanger golfkentälle.

Lähde bongaamaan maailman pohjoisin golfkenttä ja yhdistä King Crab - kalastussafari samalle päivälle.

Lue lisää!

bottom of page