Varanger Golf klubi

Bongaa yksi maailman pohjoisimmista golfkentistä

Lappi yllättää golffarit! Kesäretkelle Suomen pohjoisimpaan kuntaan Utsjoelle kannattaa ehdottomasti yhdistää golfpeli maailman pohjoisimmalle golfkentälle, Varanger Golf Klubille. Vain runsaan tunnin ajomatkan päässä Utsjoesta löytyy tämä yhdeksänreikäinen golfkenttä Jäämeren rannalla, Norjan puolelta. Varangerin golfkenttä sijaitsee muutaman sadan metrin päässä E75 – tiestä Varangerin vuonon rannalla.

 

Jäämeren golfvirta lämmittää huomattavasti Pohjois-Norjassa, missä osa rannikoista eivät jäädy milloinkaan ja laivat pääsevät satamiin aina talvellakin. Golfvirran vaikutuksesta maailman pohjoisin golfkenttä pysyy pelattavissa pitkän aikaa, aina varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn saakka.  Lyöntipaikat ja greenit ovat tekonurmea ja takaavat tasalaatuiset olosuhteet joka väylälle. Vihreät vaivaiskoivut väylien reunoilla ja sievät kukkaistutukset lyöntipaikoilla tekevät kentästä viehättävän. Muutamilta väyliltä siintää Jäämeren ranta ja kyläkirkon torni. Tunturit ympäröivät maiseman joka suunnasta. Et uskoisi pelaavasi maapallon pohjoisimmassa kolkassa.

Kentällä on pieni klubirakennus, jossa suoritetaan pelimaksut. Mikäli henkilökuntaa ei ole paikalla, pelaaminen kyllä onnistuu. Kannattaa varata käteistä rahaa pelimaksun suorittamiseen ja jättämiseen pieneen postilaatikkoon. Varangerin golfkentän kaunein ja ehkä samalla haastavin väylä on ykkösväylä, lähes 300-metrinen par 4. Se kaartuu hieman vasemmalle ja pieni greeni odottaa ylempänä. Kenttä on suunniteltu tunturin reunalle tasaiselle alueelle, missä korkeuseroja ei juurikaan ole. Lyhyehköt väylät tekevät kentästä mukavan leppoisan.

Ja vaikka mailasi jäivät kotiin, ei hätää. Kysy välineitä lainaksi Hotel Utsjoen vastaanotosta. Hotellin henkilökunta voi varata sinulle lähtöajan Varanger golfkentälle.

 

Lähde bongaamaan maailman pohjoisin golfkenttä!

Golfkierros ja kuningasravut – huikea kokemus Jäämeren rannalla

Yötöntä yötä pohjoisimmassa Lapissa kestää 50 päivää, joten retkipäivään Norjan puolelle mahtuu hyvin kierros 9-reikäisellä golfkentällä ja runsaan neljän tunnin kalastus- sekä kuningasrapusafari merellä. Kokemisen arvoinen retkipäiväohjelma maailman pohjoisimmilla seuduilla, Jäämeren rannalla. Ja mikä parasta – vain runsaan tunnin ajomatkan päässä Utsjoelta.

Hotel Utsjoki järjestää sinulle peliajan Varanger golfkentälle ja varaa huikean kalastus- ja kuningasrapusafarin Jäämerelle. Lähdet mukaan ammatti-kalastajan matkaan seuraamaan kuningasrapukalastusta tuntureilla reunustavien Jäämeren maisemiin. Lisäksi voit itse kalastaa aluksesta saatavilla välineillä ja kalastajan opastuksella turskaa. Lopuksi satamassa nautitaan vastapyydetyistä kuningasravuista valmistetut maukkaat rapuleivät. Voileipien jälkeen onkin mukava aloittaa golfpeli muutaman kilometrin päässä Varangerin golfkentällä. Leppoisalla kentällä tunturikoivut reunustavat väyliä ja koivujen välistä siintää Jäämeri. Et uskoisi pelaavasi yhtä maailman pohjoisimmista golfkentistä.

 

Sinulle jää vielä hyvin päivänvaloa tutustua lähikyliin ja niiden kauniisiin kirkkoihin sekä ihailla Jäämeren ranta- ja tunturimaisemia. Alue on myös suosittu lintubongareiden keskuudessa, koska siellä tapaa useita eri lintulajeja, osa niistä jopa erittäin harvinaisia. Jos olet aikaisin liikkeellä, jää aikaa vielä patikoimiseen.

Hotel Utsjoki on mielellään apunasi järjestämässä esimerkiksi yrityksesi henkilökunnalle tai asiakkaille leikkimielisen kisan, missä golftuloksilla ja turskasaaliin suuruudella mitataan Jäämeren Paras Golf- & kalamies/ tai -nainen. Ilta päättyy tulosten julkistamiseen vastapyydetyistä kuningasravuista ja turskalla valmistetulla illallisella.

Kysy lisää Hotel Utsjoen vastaanotosta. Varaamme aikoja golfkentälle ja kuningasrapusafareille.

Hotel Utsjoki

Luossatie 4, 99980 UTSJOKI, Finland        

Varaukset ja tiedustelut: 040-580 1770

 Hallinto, markkinointi, ryhmät: 040-418 1462

      hotel@hotelutsjoki.fi

Y-tunnus 2962231-3

Suunnittelutoimisto Tammikuu Oy  Proudly created with Wix.com